Sportos játékok, melyek játszása során kilépünk a képernyőből és a fizikai aktivitásunkat is hozzátesszük a játékhoz. Ilyen például az Xbox 360 alapon működő Kinect Sport, melyben hatféle mozgásformát próbálhatunk ki.

 A sportos játékok különösen hasznosak lehetnek, ha gyermekünk

  • nagyon sok időt tölt a gép előtt,
  • nem szereti a sportot, nem hajlandó edzésre járni,
  • túlsúlyos,
  • él, hal az egészségtelen nassolnivalókért, melyek idővel túlsúlyhoz vezethetnek,
  • agressziókezelési problémái vannak, így nem ártana, ha időnként alaposan „elfáradna”, kidolgozná magából a negatív energiákat,
  • hiperaktív, vagy diszlexiás,

Itt fontos megemlíteni, hogy a sport, mozgásos tevékenység mindkét problémát pozitívan befolyásolhatja, ha rendszeresen foglalkozunk a mozgással,

  • Fontos szempont a kényelem, mivel a gyerek rossz időben, minden előkészület nélkül is mozoghat. Nem kell otthonról elmenni, elég, ha egyszerűen csak bekapcsolja a gépet,
  • Nem utolsósorban a sportos játékok alkalmat adnak a játékos versengésre, akár a szülőkkel, vagy a barátokkal is, így társas tevékenységként is kiválóak.

 

A sportos játékoknak különösen azoknál a gyerekeknél van óriási jelentősége, akik egyébként nem szívesen sportolnak, mozognak. Ezek azért nagyon jók, mert segítségükkel mégiscsak rávehetjük a gyereket a mozgásra.

kinect_screen_lg.jpg 

Itt vetődik fel a kérdés, hogy mindenképpen elengedhetetlen, hogy a gyerek sportoljon, vagy elég egy Xbox-os játék is?

A válaszhoz elég végiggondolnunk, hogy gyermekünk milyen személyiségjegyekkel, karakterrel rendelkezik. Ha érdeklődési köréből kiesik a sport és inkább a technikai dolgok, vagy a zene érdekli, akkor óvatosan megpróbálhatjuk rávenni a mozgásra, de az erőszak általában csak elkeseredést, vagy ellenállást szül. Ilyenkor vehetjük nagy hasznát a sportos játékoknak, melyekkel mégiscsak becsempészhetjük a mozgást a gyerek napirendjébe.

 

Szerző: Kunsay Gyula  2013.10.25. 10:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://videojatekokrolszuloknek.blog.hu/api/trackback/id/tr595598542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása